Pečene paprike obožavamo.
Potrebno je:
2 kore za pitu,750 gr pečenih paprika,50 gr griza,4 jajeta,250 gr kačkavalja,250 gr švabskog sira,4 deci jogurta,3 kašike ulja,so.
Priprema se:
Filete paprike dobro ocediti od suvišne tečnosti.Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.Kačkavalj izrendati na krupno rende.U odgovarajućoj posudi sjediniti sneg od belanaca,150 gr rendanog kačkavalja švapski sir i soli po ukusu,pa polako pomešati.Posebno umutiti jogurt sa žumancima. Pravougaonu tepsiju (20x35 cm) nauljimo i prekrijemo dno sa korama.Preko kora poslagati polovinu fileta pečenih paprika i posuti polovinom griza.Na to sipati fil od belanaca prekriti sa ostalim paprikama i posuti sa grizom.Na kraju preliti sa jogurtom koji smo pomešali sa žumancima.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kad se ispeklo ostavimo da se malo smlači i onda isečemo na kocke.
Ovaj recept je iz časopisa Dobra hrana.
Potrebno je:
2 kore za pitu,750 gr pečenih paprika,50 gr griza,4 jajeta,250 gr kačkavalja,250 gr švabskog sira,4 deci jogurta,3 kašike ulja,so.
Priprema se:
Filete paprike dobro ocediti od suvišne tečnosti.Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.Kačkavalj izrendati na krupno rende.U odgovarajućoj posudi sjediniti sneg od belanaca,150 gr rendanog kačkavalja švapski sir i soli po ukusu,pa polako pomešati.Posebno umutiti jogurt sa žumancima. Pravougaonu tepsiju (20x35 cm) nauljimo i prekrijemo dno sa korama.Preko kora poslagati polovinu fileta pečenih paprika i posuti polovinom griza.Na to sipati fil od belanaca prekriti sa ostalim paprikama i posuti sa grizom.Na kraju preliti sa jogurtom koji smo pomešali sa žumancima.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kad se ispeklo ostavimo da se malo smlači i onda isečemo na kocke.
Ovaj recept je iz časopisa Dobra hrana.
Нема коментара:
Постави коментар