Odlični dekorativni kolačići.
Potrebno je:
Testo:250 g puter,150 g badema,1 vanilin šećer,1 jaje,2 kašike šećera,350 g brašna.
Fil:6 deci mleka,5 kašika brašna,200 g prah šećera,2 vanilin šećera,250 g putera.
Priprema se:
Bademe u vreloj vodi obarimo 1-2 minuta i onda bademe ogulimo.Ostavimo da se osuše i kad su suve sameljemo.Dodamo puter,vanilin šećer,šećer,jaje i brašno.Umesimo i razvučemo i modlama za vanilice izvadimo i na 160 stepeni ispečemo da ostanu blede.
Za fil u vrelom mleku skuvamo brašno i vanilin šećer,i ostavimo da se ohladi.Puter umutimo sa prah šećerom.
Ohlađen fil sjedinimo sa umućenim puterom.Fil stavimo u špric za kolače i na svaki puni komad istisnemo kreme poklopimo sa drugom polovinom koja ima rupicu.Pospemo sa prah šećerom.Po želji možemo u tu rupicu istisnuti još malo kreme kao ukras ili staviti malo pekmeza.
Recept je odavde.
Potrebno je:
Testo:250 g puter,150 g badema,1 vanilin šećer,1 jaje,2 kašike šećera,350 g brašna.
Fil:6 deci mleka,5 kašika brašna,200 g prah šećera,2 vanilin šećera,250 g putera.
Priprema se:
Bademe u vreloj vodi obarimo 1-2 minuta i onda bademe ogulimo.Ostavimo da se osuše i kad su suve sameljemo.Dodamo puter,vanilin šećer,šećer,jaje i brašno.Umesimo i razvučemo i modlama za vanilice izvadimo i na 160 stepeni ispečemo da ostanu blede.
Za fil u vrelom mleku skuvamo brašno i vanilin šećer,i ostavimo da se ohladi.Puter umutimo sa prah šećerom.
Ohlađen fil sjedinimo sa umućenim puterom.Fil stavimo u špric za kolače i na svaki puni komad istisnemo kreme poklopimo sa drugom polovinom koja ima rupicu.Pospemo sa prah šećerom.Po želji možemo u tu rupicu istisnuti još malo kreme kao ukras ili staviti malo pekmeza.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар