Omiljeni kolač mog Dragog.
Potrebno je:
Testo:8 jaja,8 kašika šećera,8 kašika brašna,2 kašika kakaa,1 prašak za pecivo.
Fil:1 litar mleka,2 pudinga od vanile,5 kašika brašna,250 gr putera ili margarina,15 kašika šećera,250 gr žele kocke.
Cokoladna glazura:100 gr čokolade 3-4 kašike ulja.
Priprema se:
Za testo razdvojimo jaja i belanca umutimo u čvrst sneg dodamo šećer i žumanca jedno po jedno (dalje muteći mikserom) i na kraju pomešano brašno prašak za pecivo i kakao.Ispečemo dve kore u dubljoj đuvečari koji smo obložili papirom za pečenje ili namazali i posuli brašnom.
Za fil pomešamo brašno,puding prah i šećer pa sa malo mleka umutimo da nema grudvica.Ostatak mleka stavimo da uvri i u njemu skuvamo mešavinu od pudinga.Ostavimo da se skroz ohladi.U hladan fil umešamo umućen margarin i dobro pomešamo pa dodamo iseckane žele bombone (netreba suviše sitno iseći). Filujemo kore i odgore stavimo čokoladnu glazuru.
Potrebno je:
Testo:8 jaja,8 kašika šećera,8 kašika brašna,2 kašika kakaa,1 prašak za pecivo.
Fil:1 litar mleka,2 pudinga od vanile,5 kašika brašna,250 gr putera ili margarina,15 kašika šećera,250 gr žele kocke.
Cokoladna glazura:100 gr čokolade 3-4 kašike ulja.
Priprema se:
Za testo razdvojimo jaja i belanca umutimo u čvrst sneg dodamo šećer i žumanca jedno po jedno (dalje muteći mikserom) i na kraju pomešano brašno prašak za pecivo i kakao.Ispečemo dve kore u dubljoj đuvečari koji smo obložili papirom za pečenje ili namazali i posuli brašnom.
Za fil pomešamo brašno,puding prah i šećer pa sa malo mleka umutimo da nema grudvica.Ostatak mleka stavimo da uvri i u njemu skuvamo mešavinu od pudinga.Ostavimo da se skroz ohladi.U hladan fil umešamo umućen margarin i dobro pomešamo pa dodamo iseckane žele bombone (netreba suviše sitno iseći). Filujemo kore i odgore stavimo čokoladnu glazuru.
Нема коментара:
Постави коментар