Prelep Božićni kolač.
Potrebno je:
Testo:
300 gr brašna,1 kom prašak za pecivo, prstohvat soli,200 gr putera,100 gr šećera,1 kom jaje,1 kom vanilin šećer
Odgore:200 gr kandiranog voća,50 gr meda ,250 ml slatke pavlake,100 gr šećera,50 gr putera,200 gr badema sečen na listiće,100 gr čokolade za kuvanje.
Priprema se:
Brašno pomešamo sa praškom za pecivo i sa soli.Dodamo hladan puter isečen na kockice,šećer,jaje i vanilin šećer.Umesimo dobro i upakujemo u samolepljivu foliju i pustimo da odmara pola sata u frižideru.
Potrebno je:
Testo:
300 gr brašna,1 kom prašak za pecivo, prstohvat soli,200 gr putera,100 gr šećera,1 kom jaje,1 kom vanilin šećer
Odgore:200 gr kandiranog voća,50 gr meda ,250 ml slatke pavlake,100 gr šećera,50 gr putera,200 gr badema sečen na listiće,100 gr čokolade za kuvanje.
Priprema se:
Brašno pomešamo sa praškom za pecivo i sa soli.Dodamo hladan puter isečen na kockice,šećer,jaje i vanilin šećer.Umesimo dobro i upakujemo u samolepljivu foliju i pustimo da odmara pola sata u frižideru.
Kandirano
voće isečemo.Slatku pavlaku pomešamo sa medom,puterom i šećerom i
stavimo da proključa.Dodamo kandirano voće i badem isečen na listiće.
Između dva papira za pečenje razvučemo testo i stavimo sa papirom zajedno da se ispeče(gornji papir skinemo).
Sipamo preko testa na mlako prohlađen fil sa bademom,i na 180 stepeni 30-35 minuta pečemo.
Kad se ispeče i ohladi isečemo je na prutiće i umočimo ćoškove u otopljenu čokoladu.
Između dva papira za pečenje razvučemo testo i stavimo sa papirom zajedno da se ispeče(gornji papir skinemo).
Sipamo preko testa na mlako prohlađen fil sa bademom,i na 180 stepeni 30-35 minuta pečemo.
Kad se ispeče i ohladi isečemo je na prutiće i umočimo ćoškove u otopljenu čokoladu.
Нема коментара:
Постави коментар