Kokos može stalno.
Potrebno je:
Testo:200 gr putera ili margarina,200 gr šećera,200 gr kokosa,100 gr brašna,6 belanaca.
Zuti fil:6 žumanaca,140 gr šećera,1 vanilin šećer.
Cokoladni fil:100 gr mlevenih oraha,100 gr šećera,3 kašike mleka,2 rebra čokolade,100 gr putera ili margarina.
Priprema se:
Za testo umutimo puter sa šećerom dodamo kokos i brašno i na kraju čvrst sneg od 6 belanaca.U podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji stavimo da se peče ali pečemo ga samo do pola i onda izvadimo namažemo žuti fil,vratimo u rernu i sada već samo sušimo koru.
Žuti fil: umutimo žumanca,šećer i vanilin šećer pa namažemo na koru.
Kad se kora osušila ostavimo da se ohladi.
Za čokoladni fil otopimo puter,čokoladu,mleko i šećer pa dodamo orahe i sipamo preko ohlađene kore. Pospemo odgore malo mlevenih oraha.Kada se čokoladni fil stegne možemo ga seći i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар