Moji omiljeni kolači su ovako sa ovako više tankih kora
i tankog fila.
Potrebno je:
Testo:600 gr brašna,3 jaja,200 gr šećera,50 gr masti,1 prašak za pecivo.
Fil:8 deci mleka,3 pudinga od vanile,2 vanil šećera,200 gr šećera,100 gr bele čokolade,250 gr putera.
Priprema se:
Sastojke za testo umesimo i ispečemo 7 kora od njih na prevrnutoj tepsiji 27x34cm.Samo prvi put namažemo i pospemo brašnom tepsiju,pečemo ih na 180 stepeni da ostanu blede.
U mleku skuvamo puding pomešan sa šećerom i vanil šećerom.Kad skinemo sa vatre dodamo izlomljenu belu čokoladu i pomešamo da se otopi.Ostavimo da se skroz ohladi.U hladan fil dodamo penasto umućen puter.
Filujemo kore i ostavimo da prenoći da omeksaju kore.Sledeći dan pospemo šećerom u prahu i isečemo.
Potrebno je:
Testo:600 gr brašna,3 jaja,200 gr šećera,50 gr masti,1 prašak za pecivo.
Fil:8 deci mleka,3 pudinga od vanile,2 vanil šećera,200 gr šećera,100 gr bele čokolade,250 gr putera.
Priprema se:
Sastojke za testo umesimo i ispečemo 7 kora od njih na prevrnutoj tepsiji 27x34cm.Samo prvi put namažemo i pospemo brašnom tepsiju,pečemo ih na 180 stepeni da ostanu blede.
U mleku skuvamo puding pomešan sa šećerom i vanil šećerom.Kad skinemo sa vatre dodamo izlomljenu belu čokoladu i pomešamo da se otopi.Ostavimo da se skroz ohladi.U hladan fil dodamo penasto umućen puter.
Filujemo kore i ostavimo da prenoći da omeksaju kore.Sledeći dan pospemo šećerom u prahu i isečemo.
Нема коментара:
Постави коментар