Dekorativan rolat,nepeče se i sa ukusom kestena.
450 gr mlevenog keksa
4 kašike kakaa
2 kašike kokosa
150 gr prah šećera
1 kom espreso
80 gr putera
fil
2 pakovanja kesten pirea (500 gr)
150 gr putera
100 gr prah šećera
malo ruma
kandirane višnje ili zamrznute
Za testo punasto umutimo puter i šećer dodamo keks,kokos,kakao,rum i kafu razmutimo u 1 deci vode i postepeno ga dodajemo kolko treba da dobijemo testo koje možemo rastanjiti.Stavimo ga na alufoliju i razgnječim rukom pa stavim foliju preko i oklagijom ga lepo izravnam,razvučem.Za fil umutimo kesten pire sa puterom i prah šećerom dodamo malo ruma da je malo tečnije od testa.
Sa testa skinemo gornju alufoliju i stavimo preko njega fil.
2 santimetara od ivice poređamo višnje(ako koristimo one iz kompota onda možemo u testo umesto kafe dodati sok od višanja) i uz pomoć alufolije umotamo ga.Pospem ga sa kokosom(one 2 kašike što piše) i stavim ga u frižider.Sledeći dan se seče.
450 gr mlevenog keksa
4 kašike kakaa
2 kašike kokosa
150 gr prah šećera
1 kom espreso
80 gr putera
fil
2 pakovanja kesten pirea (500 gr)
150 gr putera
100 gr prah šećera
malo ruma
kandirane višnje ili zamrznute
Za testo punasto umutimo puter i šećer dodamo keks,kokos,kakao,rum i kafu razmutimo u 1 deci vode i postepeno ga dodajemo kolko treba da dobijemo testo koje možemo rastanjiti.Stavimo ga na alufoliju i razgnječim rukom pa stavim foliju preko i oklagijom ga lepo izravnam,razvučem.Za fil umutimo kesten pire sa puterom i prah šećerom dodamo malo ruma da je malo tečnije od testa.
Sa testa skinemo gornju alufoliju i stavimo preko njega fil.
2 santimetara od ivice poređamo višnje(ako koristimo one iz kompota onda možemo u testo umesto kafe dodati sok od višanja) i uz pomoć alufolije umotamo ga.Pospem ga sa kokosom(one 2 kašike što piše) i stavim ga u frižider.Sledeći dan se seče.
Нема коментара:
Постави коментар