Ova vrsta pekmeza se može i zimi napraviti zato ja nikad nepravim velike količine unapred nego kad ga se uželimo mugu napraviti i sladiti se njime.
Potrebno je :
1 kg šargarepe,4 pomorandže,2 limuna,500 gr šećera,1 pakovanje dr.oetker džemfix 2:1.
Priprema se:
Šargarepu očistimo i isečemo na kolutove.Stavimo u šerpu i zalijemo sa 6 deci vode i kuvamo 45-60 minuta ili dok se šargarepa neskuva ja sam tu dodala rendanu koru od 1 limuna i 1 pomorandže (samo žuti deo). Štapnim mikserom usitnimo ga i dodamo šećer i sokove od limuna i pomorandže.Kuvamo dalje nekih 10-15 minuta,tada odvojimo 1-2 kašike pekmeza u šoljicu i sjedinimo sa džemfixom.Vratimo nazad u pekmez i kuvamo još 1-2 minuta.Sipamo u čiste i sterilisane tegle.
Potrebno je :
1 kg šargarepe,4 pomorandže,2 limuna,500 gr šećera,1 pakovanje dr.oetker džemfix 2:1.
Priprema se:
Šargarepu očistimo i isečemo na kolutove.Stavimo u šerpu i zalijemo sa 6 deci vode i kuvamo 45-60 minuta ili dok se šargarepa neskuva ja sam tu dodala rendanu koru od 1 limuna i 1 pomorandže (samo žuti deo). Štapnim mikserom usitnimo ga i dodamo šećer i sokove od limuna i pomorandže.Kuvamo dalje nekih 10-15 minuta,tada odvojimo 1-2 kašike pekmeza u šoljicu i sjedinimo sa džemfixom.Vratimo nazad u pekmez i kuvamo još 1-2 minuta.Sipamo u čiste i sterilisane tegle.
Нема коментара:
Постави коментар