Za svaku novogodišnju noć spremam
salatu od sočiva da imamo puno para,a svakog 1.januara pravim salatu od
pasulja da imamo krupne pare.Ove godine sam našla krupan pasulj.Ja
spremam na neki klasičan način nama tako najviše odgovara.Nema tačnih
mera ali može nekom poslužiti kao ideja.
Potrebno je:
300 gr pasulja,1 čen belog luka,2 lovorova lista,so,biber,sirće,maslinovo ulje,1 glavica crnog luka.
Priprema se:
Pasulj stavimo da se kuva u slanu vodu u koju dodamo bibera,lovorov list i beli lik koji smo samo zgnječili sa nožem.Kad se skuvalo precedimo i ostavimo da se ohladi.
Hladan pasulj posolimo po ukusu i začinimo sa biberom,sirćetom i maslinovim uljem.Dodamo i sitno seckan crni luk i ostavimo još malo da se ukusi sjedine.
Potrebno je:
300 gr pasulja,1 čen belog luka,2 lovorova lista,so,biber,sirće,maslinovo ulje,1 glavica crnog luka.
Priprema se:
Pasulj stavimo da se kuva u slanu vodu u koju dodamo bibera,lovorov list i beli lik koji smo samo zgnječili sa nožem.Kad se skuvalo precedimo i ostavimo da se ohladi.
Hladan pasulj posolimo po ukusu i začinimo sa biberom,sirćetom i maslinovim uljem.Dodamo i sitno seckan crni luk i ostavimo još malo da se ukusi sjedine.
Нема коментара:
Постави коментар