Ova torta je dobila ime po wienetta sladoledu jer liči na nju i ima lep vanila ukus a čokolada bude hrskava u njemu.
Poterbno je:
Kora:3 kom jaja,3 kašike brašna,3 kašike šećera,1 kom prašak za pecivo,sve ovo x 3
Fil:1 litra mleka,3 kom puding od slatke pavlake,250 gr putera,100 gr crne čokolade,10 kašika šećera, 3 kom šlaga
Priprema se:
Od navedenih sastojaka za koru ispečemo piškotu od po 3 jaja(umutum belanca kad je čvrsto neprestajući sa mešanjem dodamo šećer, žumanca i brašno pomešano sa praškom za pecivo) sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ispečem, sve ovo x 3.(3 kore).
U litru mleka skuvam 3 pudinga sa 10 kašika šećera i ostavim da se ohladi.Kad se ohladio dodam penasto umućen puter.Kore presečem po dužini na pola pa ih dobijem 6 komada.Čokoladu otopim.
Natopimo koru sa par kašika mleka namažemo koru sa filom pa nakapam na to otopljenu čokoladu, pa kora natopimo mlekom pa fil pa čokolada i tako dok sve ne potrošimo.Obložimo sa šlagom i nakapamo odgore čokoladu.
Нема коментара:
Постави коментар