Kajmak
obožavam.Mogu ga jesti samo ili namazan na hleb,sa mesom...Imamo jednog
dobrog poznanika koji često ide za Kraljevo pa mi odatle donosi domaći
kajmak ma prelep.
Potrebno je:
300
ml mleka,1 kašiča soli,2 kašičice šećera,1 kvasac,1 jaje,200 gr
kajmaka,oko 600-700 gr brašna,za premazati 1 jaje i oko 50 gr rendanog
sira.
Priprema se:
U
mlako mleko otopimo šećer dodamo kvasac i ostavimo da
nadođe.Dodamo u to jaje i kajmak,so i sa brašnom umesimo u glatko
testo.Ostavimo na toplom da se odmori i nadođe.Razvučemo ga 1 cm
debljine i modlom vadimo.Stavljamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje
namažemo sa umućenim jajetom pospemo rendanim sirom i ostavimo 15
minuta pa u ugrejanoj rerni na 180 stepeni ispečemo.
Нема коментара:
Постави коментар