I pre je mama pravila ovu tortu ali davno pa smo je zaboravili.Letos smo
išli u svadbu pa za to je ona napravila ponovo.Šta da kažem uživalismo.
Potrebno je:
Piškota:10 jaja,10 kašika šećera,10 kašika brašna,2 praška za pecivo,2,5 deci mleka,80 g čokolade za kuvanje.
Piškota sa orasima:6 belanaca,12 kašika šecera,200 g mlevenih oraha,100 g suvog grozđa,2 kašike brašna.
Fil:1.deo:350 g putera,250 g prah šecera.
2.deo:6 žumanaca,6 kašika šećera
3.deo:4 deci mleka,1 puding od vanile.
3 deci slatke pavlake za ukrašavanje.
Priprema se:
Piškote:Jaja razdvojimo i od belanaca umutimo čvrst sneg,dodamo šećer jedno po jedno žumance i na kraju brašno pomešan sa praškom za pecivo i dalje muteći mikserom.Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.Od ostatka satojaka ispečemo još jednu ovkavu koru.Kad su se kore ispekle i ohladile presečemo ih po dužini (obe piškote).U mleku otopimo čokoladu i polijemo preko kora.
Za piškotu sa orasimo umutimo belanaca sa šećerom,dodamo mlevene orahe i iseckano suvo grozđe (koje smo uvaljali u 2 kašike brašna),sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.
Fil se pravi iz 3 dela i svaki se zasebno sprema.
1.deo:Umutimo puter sa prah šećerom.
2.deo:Žumanca skuvamo na pari sa šećerom
3.deo:U mleku skuvamo puding od vanile.
Kad su nam se filovi ohladili sjedinimo ih i filujemo kore.Kora od oraha je na sredini.Prvo presečena prelivena žuta kora+fil+druga polovina žute kore+fil+kora od oraha+fil...
Slatku pavlaku umutimo i premažemo tortu.
Potrebno je:
Piškota:10 jaja,10 kašika šećera,10 kašika brašna,2 praška za pecivo,2,5 deci mleka,80 g čokolade za kuvanje.
Piškota sa orasima:6 belanaca,12 kašika šecera,200 g mlevenih oraha,100 g suvog grozđa,2 kašike brašna.
Fil:1.deo:350 g putera,250 g prah šecera.
2.deo:6 žumanaca,6 kašika šećera
3.deo:4 deci mleka,1 puding od vanile.
3 deci slatke pavlake za ukrašavanje.
Priprema se:
Piškote:Jaja razdvojimo i od belanaca umutimo čvrst sneg,dodamo šećer jedno po jedno žumance i na kraju brašno pomešan sa praškom za pecivo i dalje muteći mikserom.Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.Od ostatka satojaka ispečemo još jednu ovkavu koru.Kad su se kore ispekle i ohladile presečemo ih po dužini (obe piškote).U mleku otopimo čokoladu i polijemo preko kora.
Za piškotu sa orasimo umutimo belanaca sa šećerom,dodamo mlevene orahe i iseckano suvo grozđe (koje smo uvaljali u 2 kašike brašna),sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.
Fil se pravi iz 3 dela i svaki se zasebno sprema.
1.deo:Umutimo puter sa prah šećerom.
2.deo:Žumanca skuvamo na pari sa šećerom
3.deo:U mleku skuvamo puding od vanile.
Kad su nam se filovi ohladili sjedinimo ih i filujemo kore.Kora od oraha je na sredini.Prvo presečena prelivena žuta kora+fil+druga polovina žute kore+fil+kora od oraha+fil...
Slatku pavlaku umutimo i premažemo tortu.
Нема коментара:
Постави коментар