Omiljena torta mog Dragog.
Potrebno je:
Testo:14 belanaca,14 kašika šećera,14 kašika mlevenih oraha,2 kašike prezle,2 praška za pecivo.
Fil:14 žumanaca,300 gr prah šećera,200 gr čokolade za kuvanje,250 gr putera.
Priprema se:
Od sastojaka za testo ispečemo dve kore.7 belanaca umutimo u čvrst sneg sa 7 kašika šećera i dodamo mešavinu 7 kašika mlevenih oraha,1 kašike prezle i praška za pecivo.Ovo dva puta.Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ispečemo na 180 stepeni.
Za fil žumanaca sa prah šećerom i čokoladom skuvamo na pari.Kad se ohladi dodamo umućen puter.
Kore po dužini presečemo na pola i filujemo.Filom namažemo i okolo tortu.
Potrebno je:
Testo:14 belanaca,14 kašika šećera,14 kašika mlevenih oraha,2 kašike prezle,2 praška za pecivo.
Fil:14 žumanaca,300 gr prah šećera,200 gr čokolade za kuvanje,250 gr putera.
Priprema se:
Od sastojaka za testo ispečemo dve kore.7 belanaca umutimo u čvrst sneg sa 7 kašika šećera i dodamo mešavinu 7 kašika mlevenih oraha,1 kašike prezle i praška za pecivo.Ovo dva puta.Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ispečemo na 180 stepeni.
Za fil žumanaca sa prah šećerom i čokoladom skuvamo na pari.Kad se ohladi dodamo umućen puter.
Kore po dužini presečemo na pola i filujemo.Filom namažemo i okolo tortu.
Нема коментара:
Постави коментар